Servicii de Consiliere copii/părinţi

Ce sunt serviciile de consiliere?

Serviciile de consiliere pentru copii şi părinţi sunt o activitate psihologică profesională, centrată pe relația de ajutor în situațiile de criză personală sau familială, de impas existenţial iminent sau trenant, de dificultate în adaptare, relaționare și integrare socială. Consilierea ca demers realizat de psiholog / consilier, reprezintă un proces specializat de sfătuire, susţinere, orientare a persoanelor aflate în dificultate.

Centrul Labirintul Magic HP-02

Când sunt necesare aceste servicii?

Ori de câte ori persoanele se confruntă cu:

Blocarea capacităților uzuale
de a face față provocărilor vieții;
Probleme survenite în educarea
și dezvoltarea lor;
În situații de impas existențial, pierderi și traume, suferințe psihice și somatice etc.

Cum se desfăşoară aceste servicii?

În cadrul ședințelor de consiliere desfăşurate la Centrul Labirintul Magic, psihologul colaborează cu părinții, copii și / sau cu adolescenți, ajutându-i să înțeleagă mai bine și să depășească diferite probleme emoționale, comportamentale, de adaptare la situații stresante.

Promovăm totodată dezvoltarea personală a copilului şi adolescentului, precum și îmbunătățirea relațiilor cu membrii familiei și a funcționării sociale în general.

  • Consilierea psihologică este un tip de intervenție de scurtă sau lungă durată, realizată în cadrul şedinţelor de 50 minute şi are ca obiective: prevenirea, remiterea unor tulburări psihice, psihosomatice, emoționale și dezaptative;
  • Asigurarea de suport în a face față unor probleme personale cu impact individual, familial.

Scopul consilierii nu este atât acela de a rezolva o problemă, ci de a-l ajuta pe individ să se dezvolte pe deplin, să se autocunoască şi să se maturizeze, identificând cele mai bune opţiuni pentru soluţionarea propriilor probleme.