Preloader images
Preloader icon

Ai o întrebare?
Scrie-ne la:

intreaba@labirintulmagic.ro

Str. Frumoasa, nr. 6, bl. 918, tr. III, parter

Iaşi, România

Vedere-copil-autism

Dezvoltarea defectuoasă a vederii apare frecvent la copiii cu autism – deși de multe ori ignorată. Copilul cu autism are, de obicei, un contact vizual slab și nu reușește să fie atent la oamenii și obiectele din mediu. Când este stresat din punct de vedere vizual, copilul cu autism poate să se uite cruciș și să se “autostimuleze” (să-și fluture mâinile în fața ochilor).

“Autostimularea” este o încercare compensatoare de a deschide spațiul vizual, de a-și relaxa atenția vizuală încordată și de a funcționa mai bine.
Dacă disfuncția vizuală ține de discriminarea vizuală în lipsa mișcării (copilul nu reușește să distingă sau să potrivească anumite culori), tulburarea de procesare senzorială nu reprezintă neapărat cauza problemei. Copilul cu tulburare de procesare senzorială și cu probleme de vedere poate avea una sau mai multe probleme și în ceea ce privește modularea, discriminarea și folosirea senzațiilor vizuale pentru a reacționa în mod adaptiv la lumea din jur.

Copilul se află în fața unui panou luminos și trebuie să identifice o serie de culori într-un interval de 5 secunde până la următoarea serie de culori. “Culoarea roșu”, el va pune degetul pe culoarea respectivă și va trece la următoarea culoare pe care o aude: “culoarea verde”.

Un exercițiu ce stimulează simțul vizual, dar totodată și atenția și concentrarea acestuia pentru a obține rezultate pozitive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TESTIMONIALE

Contact

str. Frumoasa, nr. 6, bl. 918, tr. III, parter

Iaşi, România

0770 82 59 32

Program

LUNI – VINERI

09:00 – 18:00

SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ

ÎNCHIS

Link-uri utile

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

LabirintulMagic-201906-LogoWeb-White-01

Labirintul MAGIC © 2024. All Rights Reserved